ICSD

ICSD (In-Cassette Staining Device) – устройство за защита на банкомати от физически атаки, газови атаки и атаки със солиден експлозив.

ICSD
ICSD INSIDE VIEW

Мултифункционалност

Системата се активира при всеки случай на физическа атака, атака със солиден експлозив или газова атака на банкомата. Сензорите, разположени вътре в сейфа на банкомата, са свързани към контролен модул на омастиляващата система.

Авт. защита и автономност

Системата се активира и деактивира чрез правилно отваряне и затваряне на сейфа на банкомата. Не се изискват допълнителни ключове или кодове. Напълно автономна и проектирана да защитава парите в банкомата.

Системата IBNS

Системата за неутрализиране на банкнотите (IBNS) се основава на премахване на наградите на престъпниците, като правят откраднатите банкноти без стойност. Мастилото оцветява банкнотите така, че обществеността може лесно да разпознае банкнотите като откраднати. Системата притежава  патентована технология, базирана на комбинация от редки елементи, предлага неограничен брой кодове. Тези елементи са изключително стабилни във времето и не реагират на никакви химически или механични действия.

Изпитания и сертификати

По време на разработването на ICSD, Oberthur Cash Protection проведе обширни тестове както на място, така и в балистични арени. Устройството доказва ефикасността си и се инсталира в повече от 35 страни в света.  Устройството VdS  сертифицирано

Без случайни активации

След задълбочено проучване на проблемите свързани със случайни сработвания на подобни системи за омаститялване, инженерите от Oberthur Cash Protection разработиха Cassette Locker. Устройството напълно премахва риска от случайни активации

Съвместимост

Системата е разработена съвместно с производителите на NCR, Wincor, Diebold, Hitachi, Fujitsu, Hyosung, Glory, GRG. Не се извършват никакви корекции при инсталация.

Максимален капацитет

Системата не заема място в касетите на банкомата. Контейнера с мастило се инсталира в капака на касетата като не ограничава броя на банкноти в касета на АТМ.

Цел

При всяко престъпление водещото за извършителите е размера на сумата, която може да бъде открадната. При атакуване на банкомата, ICSD омастилява банкнотите в касетите и парите  не могат да се пласират. Основната цел : „Без награда за извършителите!“

Мастила

Мастилата излоплзвани от OCSD са продукт на  Sicpa – Лидер в просизводството на мастила за банкноти и системи за омастиляване.

iscd