OCSD

OCSD – устройство за защита на АТМ от газови атаки, атаки със солиден експлозив и физически атаки

Автоматична защита

Системата се активира и деактивира чрез правилно отваряне и затваряне на сейфа на банкомата.

Автономност

Не се изискват допълнителни ключове или кодове. Напълно автономна и проектирана да защитава парите в банкомата.

Мултифункционалност

Системата се активира при всеки случай на физическа атака, атака със солиден експлозив или газова атака на банкомата. Сензорите, разположени вътре в сейфа на банкомата, са свързани към контролен модул на омастиляващата система.

Цел

При всяко престъпление водещото за извършителите е размера на сумата, която може да бъде открадната. При атакуване на банкомата, OCSD омастилява банкнотите в касетите и парите  не могат да се пласират. Основната цел : „Без награда за извършителите!“

Системата IBNS

Системата за неутрализиране на банкнотите (IBNS) се основава на премахване на наградите на престъпниците, като правят откраднатите банкноти без стойност. Мастилото оцветява банкнотите така, че обществеността може лесно да разпознае банкнотите като откраднати. Системата притежава  патентована технология, базирана на комбинация от редки елементи, предлага неограничен брой кодове. Тези елементи са изключително стабилни във времето и не реагират на никакви химически или механични действия.

 

Изпитване и сертификати

По време на разработването на OCSD, Oberthur Cash Protection проведе обширни тестове както на място, така и в балистични арени. Устройството доказва ефикасността си и се инсталира в повече от 35 страни в света.  Устройството VdS  сертифицирано.

Без случайни активации

След задълбочено проучване на проблемите свързани със случайни сработвания на подобни системи за омаститялване, инженерите от Oberthur Cash Protection разработиха Cassette Locker. Устройството напълно премахва риска от случайни активации.

Мастила

Мастилата излоплзвани от OCSD са продукт на  Sicpa – Лидер в просизводството на мастила за банкноти и системи за омастиляване.

Съвместимост

Системата е разработена съвместно с производителите на NCR, Wincor, Diebold, Hitachi, Fujitsu, Hyosung, Glory, GRG. Не се извършват никакви корекции при инсталация.

 

Максимален капацитет

Системата не заема място в касетите на банкомата. Няма допълнително ограничение за броя на банкноти в касета на АТМ.

Комуникация

Системата подава събития към алармената система или мониторинг център чрез комуникационен модул. Системата получава информация от множество сензори. Автономно захранване – подмяна на батериите на 2 години. Възможност за свързване на генератор за искри, газ детектор