Нощен сейф

Eurosecurity предлага нощен сейф на европейския производител Robur Safe AB. Степен на защита от Grade IV (CEN IV). Сертифициран от SBSC и ЕЦБ в съответствие с европейския стандарт EN 1143-2.

 

Защо се използва Нощен Сейф?

Всеки голям търговски обект (МОЛ) привлича ежедневно десетки хиляди клиенти. Големите световни марки винаги присъстват с търговски обекти. Всеки търговски обект ежедневно събира големи парични средства от продажба на продукти. Тези парични средства се инкасират от инкасо (CIT) компании. Въоръжени служители на дружествата обикалят всеки един търговски обект и за около 2 до 3 часа успяват да инкасират наличностите от всеки един магазин в незащитени инкасо торби. През тези няколко часа служителите на инкасо дружеството привличат към себе си интерес на криминалния контингент, поради големите наличности, с които се придвижват няколко часа в големите търговски обекти.

Липса на закон в България

Инкасо дружествата не инвестират в продукти защитаващи парите, които  омастиляват банкнотите в случай на въоръжен обир поради липса на законова уредба. Целта на тези продукти е да откажат крадците от опити за въоръжени обири, като премахнат стойността на целта им (парите). Причината е липса на закон в България, който да урежда начина, по който инкасираните суми могат да се пренасят сигурно. В Европа парични средства се транспортират единствено със защитени с омастиляване, бързосъхнеща пяна или лепило куфари. Затова нищо неподозиращите клиенти на търговските центрове в България са изложени на постоянен риск да попаднат на неподходящото място на въоръжен обир.

 

 

 

Цел

Нощният сейф се използва повече от 10 години в европейските страни. Търговците в големите търговски центрове депозират сами оборотите от дейността си, чрез инкасо пликове с бар код в нощните сейфове.  Те не са ограничени, нито с решението кога да депозират, нито трябва да чакат на опашка в банката за да внесат наличностите, нито трябва да пишат вносни бележки. Целта е максимално улеснение за търговците, одобрени за клиенти на нощен сейф. При успешно направен депозит, търговеца на момента получава декларираните на нощен сейф суми по сметка на дружеството си.

Банката

Банката участваща в проекта „Нощен сейф“ ще привлече като клиенти, както всички търговци от големите търговски центрове (МОЛ), така и повече физически лица служители на тези търговци или контрагенти. Всеки клиент на нощен сейф преминава през процедура за одобрение за работа от банката. Одобрените търговци ще ползват цялата мрежа на нощни сейфове в цялата страна. Банката ще има възможност да облекчи персонала от ежедневните депозирания на суми от обороти от търговските обекти и да насочи вниманието им към нови клиенти.

Идентифициране на търговец

Нощният сейф се предлага в четири различни размера с различни опции за идентификация. При депозиране на инкасо плик, търговеца се идентифицира чрез бар-кода на инкасо плика, който ще депозира, въвежда персонален идентификационен номер (ПИН – код) и RFID карта. След успешна идентификация чекмеджето на нощен сейф е освободено за депозиране на инкасо плик. При всеки депозит търговеца получава бележка с пълната информация, SMS или електронно съобщение.

Предоставя се възможност за получаване и обобщаване на  направените депозити, както на банката и инкасо дружеството, така и на клиентите. Има възможност за IP-връзка на нощния сейф за постоянен мониторинг на депозитната наличност и броя на депозитите. Нощният сейф е оборудван с вътрешен и външен четец на бар-код, които осигуряват правилното регистриране на депозитите. При депозиране от страна на регистриран клиент, банката и инкасо дружеството получават информация за извършения депозит. Клиента получава на момента превод от банката за декларираната сума на депозита. За търговците услугата може да стане значително по-евтина.

 

 

Инкасо дружества

Инкасо дружеството, участващо в проекта, може да планира посещенията за инкасиране на нощен сейф във всеки търговски център и да постигне максимална ефективност. Мониторинг софтуера следи за наличностите във всеки нощен сейф. Инкасо компанията ще има възможност, по всяко време, по график независещ от работното време на търговските обекти, дори и само с един инкасо автомобил с трима служители, да се събира оборотите на всички големи търговски центрове. Това води до икономия от заплати за служители на инкасо дружества, но най-вече прави търговските центрове по-сигурни. Инкасирането на нощен сейф може да бъде извън работно време на търговските центрове. Инкасира се само един обект (нощен сейф) в рамките на 15 до 20 минути.

Клиентите на търговските центрове

Нашата цел е клиентите да се чувстват спокойни в една сигурна среда, защитена от въоръжени обири.

Нощният сейф е проектиран така, че да отговаря на днешните изисквания за този тип продукти. Може да бъде оборудван с баркод четци (вътрешен и вътрешен) за регистриране, IP връзка, позволяваща дистанционно управление, сензорен екран, печат на разписки, комуникации и бар-код четец за инкасиране и др.

Защита

Нощният сейф е снабден с допълнителна решетка, която предотвратява достъпа на депозитите в случай на умишлен взрив с газ или солиден експлозив. Предната част е устойчива на вандализъм и на атмосферни влияния (предназначен е за външна употреба).

 

Възможни варианти:

Night safe Grade IV-500

Night safe Grade IV-900

Night safe Grade IV-1200

Night safe Grade IV-1500

Дизайн

С модерният и стилен дизайн успешно се вписва в градски зони и търговски центрове: