Участие на Ойросекюрити в семинар на сигурността на банките в България

Участие на Ойросекюрити в семинар на сигурността на банките в България
16.12.2019 Илия Василев

На 14.11.2019г . в Банско се проведе среща на сигурността на всички банки и инкасо дружества в България. Ойросекюрити ЕООД представи нови системи за защита от банкови и инкасо обири в работно време X-GuardS и X-GuardM.

На срещата се представи и най-иновативното решение за големите търговски центрове – Нощен сейф. Продукта е широко разпространен в Европа и Азия. Целта е да се ограничи на обхода на въоръжени инкасо служители през територията на всеки един търговски обект в Мола.  Служителите на търговските обекти след приключване на работния ден сами инкасират оборотите, чрез инкасо пликове в нощен сейф разположен на сигурно място на партерния етаж на големия търговски център. Инкасо дружеството на момента получава информация за всеки депозит от търговец и може да планира, кога да инкасира нощния сейф. Банката, която ще участва в проекта автоматично заверява сметките на търговците с декларираните от тях суми.  Търговците ще бъдат облекчени и ще имат възможност пълноценно да използват служителите си за продажби.

Инкасо дружеството ще ограничи разходите си за персонал чрез инкасиране само на един обект – нощен сейф от Търговския център и във време планирано от самото дружество. Всяко едно инкасиране на търговски обекти в Мол отнема около два часа на един инкасо екип. Съответно 10 големи търговски обекта означава 10 инкасо екипа. След въвеждането на нощни сейфове инкасирането на всички търговски центрове може да бъде извършвано и от един инкасо екип.

Банката участваща в проекта ще привлече клиенти поради улеснената процедура с инкасирането на суми както и моменталното заверяване на сметка на търговеца.

Но в крайна сметка най-важното е подобряването на сигурността на големите търговски центрове както и спокойствието на клиентите.