АТМ продукти

GPU – устройство за превенция от газови атаки срещу банкомати

Почти всяка нощ в Европа се взривява банкомат. Нападението с газ е метод, при който леснозапалим газ, комбиниран с кислород, се инжектира в банкомат, при което газът се запалва от безопасно разстояние, за да се разбие сейфа на банкомата. Целият сценарий отнема само няколко минути. Не всяка атака срещу банкомат е успешна за престъпниците. Въпреки това, щетите за банкомата и околните сгради са огромни, а газовите нападения излагат хората в близост на голям риск.

Виж повече

Double shutter – Устройство за защита на банкомати от газови атаки, атаки със солиден експлозив и кеш трапинг.

Физическа защита за банкомати.  Уникален начин за превенция от въвеждането на газ или солиден експлозив в сейфа на банкомата. Устройството е синхронизирано с шътъра на банкомата. В случай на незаконно отваряне или счупване на шътъра, гилотината остава блокирана в затворено положение. Цялото устройство е неподвижно. Не може да се изважда благодарение на здравото му закрепване вътре в сейфа.

Виж повече

OCSD – външно устройство за омастиляване на банкноти в касети на банкомати

Системата предлага защита срещу физически атаки, газови атаки и атаки със солиден експлозив на банкомати.Автоматично се активира и деактивира чрез правилно отваряне и затваряне на сейфа на банкомата. Не се изискват допълнителни ключове или кодове. Напълно автономна и проектирана да защитава парите в банкомат. Сензорите, разположени вътре в сейфа на банкомата, са свързани към контролната модул на оцветяващата система.

Виж повече
ICSD

ICSD (In-Cassette Staining Device) – устройство за защита на банкомати от физически атаки, газови атаки и атаки със солиден експлозив

При всяко престъпление водещото за извършителите е размера на сумата, която може да бъде открадната. При атакуване на банкомата, ICSD омастилява банкнотите в касетите и парите  не могат да се пласират. Основната цел : „Без награда за извършителите!“  Системата е разработена съвместно с производителите на NCR, Wincor, Diebold, Hitachi, Fujitsu, Hyosung, Glory, GRG. Не се извършват никакви корекции при инсталация. Системата се активира при всеки случай на физическа атака, атака със солиден експлозив или газова атака на банкомата.

Виж повече

Сигурни транзакции на АТМ/ПОС терминал

Ойросекюрити предлага техническо решение за двустепенна идентификация при извършване на транзакции на АТМ или ПОС терминал с помощта на телефон.

При всяка транзакция на АТМ или ПОС терминал, клиентите на банката имат възможност да изберат сигурен вариант за извършване на транзакции. Клиентите регистрират мобилните си номера в информационна система. При позвъняване на конкретен номер софтуера представен от Ойросекюрити добавя допълнителна идентификация на клиента.

Виж повече
ANTISKIM

Анти-скимиращи устройства

Устройството защитава успешно банкомати от скимиращи устройства закрепени отвън на фесията пред карточетеца както и шимиращи устройства поставени вътре в кард-риидъра на банкомата. Устройството защитава банкомата допълнително от Eavesdropping Attack, Black Box Attack, Card Trapping.

Виж повече

GlueFusion – необратимо разрушаване на банкноти в ATM касетите

Банкоматите се атакуват почти ежедневно, което води до големи щети. С течение на времето ние виждаме, че престъпниците използват все по-тежки инструменти, принуждавайки банките да прилагат дълбоки и радикални контрамерки. Състезанието на въоръженията между банките и престъпниците, използващи експлозивни атаки, е в действие. Това състезание за въоръжение може да бъде нарушено само чрез отнемане на потенциалната награда, като необратимо ще се унищожат средствата в случай на атака.

Виж повече