Банки

 

X-GuardS  – система за защита от въоръжени обири

Ойросекюрити ЕООД предлага продукти за финансови институции. Дружеството е представител на най-големите европейски производители на системи за сигурност при банките. В условията на постоянно промяна в начина, по който престъпниците атакуват банковите институции, предлаганите от нас продукти защитават банковите офиси от въоръжени обири.

Задимящите устройства X-GuardS са с висока концентрация на прахова боя, която генерира до 30 м³ много гъст дим, е поставена сред банкнотите. Благодарение на ултра тънката димна единица, която се постся между две банкноти, така че не се вижда с просто око и е практически невъзможна да бъде открита без подробна и отнемаща време проверка.

Системата се основава на непрекъсната криптирана комуникация между фалшивата пачка банкноти с интегрираната система като приемник и предавател в помещението по такъв начин, че при въоръжен обир и кражба на пари от банковия офис се задейства димният модул, който генерира до 30 м³ цветен дим. Банкнотите се оцветяват, което ги прави неизползваеми, а в същото време престъпниците са оцветени, което често улеснява намирането на извършителите.

Виж повече

Касови чекмеджета

Чекмеджето за пари 110 на Robur Safe е проектирано за монтиране в касата. Теглене на пари 110 има подвижни вътрешни отделения от метални и твърди пластмасови монетни модули. Цялата вътрешна касета се издига лесно от чекмеджето на Cash за съхранение в сейф през нощта. Чекмеджето 110 е оборудвано с бутон в мембрана, който автоматично се отваря и затваря чекмеджето. Бутонът се поставя в касата за дискретно използване.

 

Виж повече

 

 

Устройство за превенция на АТМ от газови атаки, атаки със солиден експлозив и кеш трапинг

Устройството е синхронизирано с шътъра на банкомата. В случай на незаконно отваряне или счупване на шътъра, гилотината остава блокирана в затворено положение. Уникален начин за превенция от въвеждането на газ или солиден експлозив в сейфа на банкомата. Устройството е разработено конкретно за всеки един модел банкомати.  Предлага неограничена във времето протекция. Ниски разходи за поддръжка. Устройството е произведено съвместно с Diebold  Wincor Nixdorf  и NCR.

Виж повече

 

Банкнотоброячна машина MBG – MAGNER 75

Банкнотоброячна машина MAGNER 75

• 3 скорости на броене
• 2D контрол по ширина и плътност на банкнотите
• UV контрол за откриване на фалшиви банкноти
• Групиране
• Броене на етикети и документи

Тегло: 7.300 кг.

Виж повече

Монетобояч MBG Pelican 305

Сортиращият монети на MBG е проектиран в сътрудничество с дизайнера на Bang & Olufsen Дейвид Люис и е ново поколение сортиране на монети с най-новата високоефективна сензорна технология с възможно най-висока точност при изчисляване и сортиране на вашите монети. Чуждестранни или фалшиви монети автоматично се подреждат в отделна кошче.

Отчитане на броя монети на купюра, сума и дневна сума.

Свързването може да бъде направено към принтери и персонални компютри и се подготвя за адаптиране към нови купюри и валути.

Виж повече

OCSD – устройство за защита на АТМ от газови атаки, атаки със солиден експлозив и физически атаки

Мултифункционалност

Системата се активира при всеки случай на физическа атака, атака със солиден експлозив или газова атака на банкомата. Сензорите, разположени вътре в сейфа на банкомата, са свързани към контролен модул на омастиляващата система.

Цел

При всяко престъпление водещото за извършителите е размера на сумата, която може да бъде открадната. При атакуване на банкомата, OCSD омастилява банкнотите в касетите и парите  не могат да се пласират. Основната цел : “Без награда за извършителите!”

Виж повече

 

Защитени документи

Ойросекюрити предлага система за защита от кражба на информация на хартиен носител. В последно време обръщаме много внимание на кражбата на лични данни, на конфиденциална информация, но не обръщаме внимание на възможностите за изнасяне на информация от служители под формата на хартиен носител.

Предлагания продукт е универсален за финансови институции, министерства, право охранителни структури, съдебна власт, нотариуси, адвокатски кантори.  Виж повече

 

Анти-скимиращи устройства

Всеки ден банкоматите са обект на атака от лица поставящи скимиращи устройства. Първоначално банкоматите се атакуваха чрез прикрепване на скимиращи устройства отвън на фесията. Нарастването на броя на недоволни клиенти с неразпознати транзакции, провокира банките да инвестират в различни антискимиращи устройства, iFDI както и мащабни кампании за обучение на своите клиенти. ANTISKIM

Постепенно с цел избягване на всички защити на банкоматите от скимиращи устройства, лицата занимаващи се със скимиране на банкови карти преминаха към поставяне на скимиращи и шимиращи устройства вътре в карточетеца.

–  поставяне на скимиращи или шимиращи устройства на банкоматите;

Виж повече

 

Сигурни транзакции

Ойросекюрити предлага техническо решение за двустепенна идентификация при извършване на транзакции на АТМ или ПОС терминал с помощта на телефон.

При всяка транзакция на АТМ или ПОС терминал, клиентите на банката имат възможност да изберат сигурен вариант за извършване на транзакции. Клиентите регистрират мобилните си номера в информационна система. При позвъняване на конкретен номер софтуера представен от Ойросекюрити добавя допълнителна идентификация на клиента

Виж повече