Банки

 

GPU v.4 – Устройство за защита на банкомати от газови атаки

Газовите атаки на банкомати се случват ежедневно в много страни. Щетите от успешна газова атака на банкомат възлизат на над 250 000 лв., защото офисът на банката е тотално унищожен, банкоматът става само за скрап, парите са откраднати и имиджът на банката е накърнен. Има вероятност при предозиране на комбинацията от ацетилен и кислород от извършителите, да бъдат нанесени сериозни щети върху сградата, в която е инсталиран банкомата.

GPU устройство за защита на банкомати ATM от газови атаки

GPU v.4 – Устройство за защита на всички видове банкомати от газови атаки. GPU е патентовано, уникално и надеждно решение, специално разработено за борба със заплахата от газови атаки на банкомати. Системата се различава от всички останали налични решения с изключителната бързина, която открива взривоопасен газ в банкомата и чрез използване на иновативни техники предотвратява взривяването. Системата защитава банкомата за неограничено време. Така предотвратява експлозия и превръща газовата атака напълно невъзможна. Интегрираната система за уведомяване подава сигнал към центъра за мониторинг на банкоматите и дружеството осигуряващо охраната на банкомата веднага след откриване на газ. По този начин и шансовете за залавяне на престъпниците се увеличат значително

Виж повече

 

X-GuardS  – система за защита от въоръжени обири

Ойросекюрити ЕООД предлага продукти за финансови институции. Дружеството е представител на най-големите европейски производители на системи за сигурност при банките. В условията на постоянно промяна в начина, по който престъпниците атакуват банковите институции, предлаганите от нас продукти защитават банковите офиси от въоръжени обири.

Задимящите устройства X-GuardS са с висока концентрация на прахова боя, която генерира до 30 м³ много гъст дим, е поставена сред банкнотите. Благодарение на ултра тънката димна единица, която се постся между две банкноти, така че не се вижда с просто око и е практически невъзможна да бъде открита без подробна и отнемаща време проверка.

Системата се основава на непрекъсната криптирана комуникация между фалшивата пачка банкноти с интегрираната система като приемник и предавател в помещението по такъв начин, че при въоръжен обир и кражба на пари от банковия офис се задейства димният модул, който генерира до 30 м³ цветен дим. Банкнотите се оцветяват, което ги прави неизползваеми, а в същото време престъпниците са оцветени, което често улеснява намирането на извършителите.

Виж повече

Касови чекмеджета

Чекмеджето за пари 110 на Robur Safe е проектирано за монтиране в касата. Теглене на пари 110 има подвижни вътрешни отделения от метални и твърди пластмасови монетни модули. Цялата вътрешна касета се издига лесно от чекмеджето на Cash за съхранение в сейф през нощта. Чекмеджето 110 е оборудвано с бутон в мембрана, който автоматично се отваря и затваря чекмеджето. Бутонът се поставя в касата за дискретно използване.

 

Виж повече

 

 

Устройство за превенция на АТМ от газови атаки, атаки със солиден експлозив и кеш трапинг

Устройството е синхронизирано с шътъра на банкомата. В случай на незаконно отваряне или счупване на шътъра, гилотината остава блокирана в затворено положение. Уникален начин за превенция от въвеждането на газ или солиден експлозив в сейфа на банкомата. Устройството е разработено конкретно за всеки един модел банкомати.  Предлага неограничена във времето протекция. Ниски разходи за поддръжка. Устройството е произведено съвместно с Diebold  Wincor Nixdorf  и NCR.

Виж повече

 

Банкнотоброячна машина MBG – MAGNER 75

Банкнотоброячна машина MAGNER 75

• 3 скорости на броене
• 2D контрол по ширина и плътност на банкнотите
• UV контрол за откриване на фалшиви банкноти
• Групиране
• Броене на етикети и документи

Тегло: 7.300 кг.

Виж повече

Монетобояч MBG Pelican 305

Сортиращият монети на MBG е проектиран в сътрудничество с дизайнера на Bang & Olufsen Дейвид Люис и е ново поколение сортиране на монети с най-новата високоефективна сензорна технология с възможно най-висока точност при изчисляване и сортиране на вашите монети. Чуждестранни или фалшиви монети автоматично се подреждат в отделна кошче.

Отчитане на броя монети на купюра, сума и дневна сума.

Свързването може да бъде направено към принтери и персонални компютри и се подготвя за адаптиране към нови купюри и валути.

Виж повече

OCSD – устройство за защита на АТМ от газови атаки, атаки със солиден експлозив и физически атаки

Мултифункционалност

Системата се активира при всеки случай на физическа атака, атака със солиден експлозив или газова атака на банкомата. Сензорите, разположени вътре в сейфа на банкомата, са свързани към контролен модул на омастиляващата система.

Цел

При всяко престъпление водещото за извършителите е размера на сумата, която може да бъде открадната. При атакуване на банкомата, OCSD омастилява банкнотите в касетите и парите  не могат да се пласират. Основната цел : “Без награда за извършителите!”

Виж повече

 

ICSD (In-Cassette Staining Device) – устройство за защита на АТМ от газови атаки, атаки със солиден експлозив и физически атаки

ICSDСистемата се активира при всеки случай на физическа атака, атака със солиден експлозив или газова атака на банкомата. Сензорите, разположени вътре в сейфа на банкомата, са свързани към контролен модул на омастиляващата система. Системата се активира и деактивира чрез правилно отваряне и затваряне на сейфа на банкомата. Не се изискват допълнителни ключове или кодове. Напълно автономна и проектирана да защитава парите в банкомата. При всяко престъпление водещото за извършителите е размера на сумата, която може да бъде открадната. При атакуване на банкомата, ICSD омастилява банкнотите в касетите и парите  не могат да се пласират. Основната цел : „Без награда за извършителите!“

Виж повече

Защитени документи

Ойросекюрити предлага система за защита от кражба на информация на хартиен носител. В последно време обръщаме много внимание на кражбата на лични данни, на конфиденциална информация, но не обръщаме внимание на възможностите за изнасяне на информация от служители под формата на хартиен носител.

Предлагания продукт е универсален за финансови институции, министерства, право охранителни структури, съдебна власт, нотариуси, адвокатски кантори.  Виж повече

 

Анти-скимиращи устройства

Всеки ден банкоматите са обект на атака от лица поставящи скимиращи устройства. Първоначално банкоматите се атакуваха чрез прикрепване на скимиращи устройства отвън на фесията. Нарастването на броя на недоволни клиенти с неразпознати транзакции, провокира банките да инвестират в различни антискимиращи устройства, iFDI както и мащабни кампании за обучение на своите клиенти. ANTISKIM

Постепенно с цел избягване на всички защити на банкоматите от скимиращи устройства, лицата занимаващи се със скимиране на банкови карти преминаха към поставяне на скимиращи и шимиращи устройства вътре в карточетеца.

–  поставяне на скимиращи или шимиращи устройства на банкоматите;

Виж повече

 

Сигурни транзакции

Ойросекюрити предлага техническо решение за двустепенна идентификация при извършване на транзакции на АТМ или ПОС терминал с помощта на телефон.

При всяка транзакция на АТМ или ПОС терминал, клиентите на банката имат възможност да изберат сигурен вариант за извършване на транзакции. Клиентите регистрират мобилните си номера в информационна система. При позвъняване на конкретен номер софтуера представен от Ойросекюрити добавя допълнителна идентификация на клиента

Виж повече

 

 

GlueFusion

Банкоматите се атакуват почти ежедневно, което води до големи щети. С течение на времето ние виждаме, че престъпниците използват все по-тежки инструменти, принуждавайки банките да прилагат дълбоки и радикални контрамерки. Състезанието на въоръженията между банките и престъпниците, използващи експлозивни атаки, е в действие. Това състезание за въоръжение може да бъде нарушено само чрез отнемане на потенциалната награда, като при необратимост ще се унищожат банкнотите в случай на атака.

Gluefusion – необратимо разрушаване на банкноти в касетите на банкоматите

Тази философия накара Mactwin да развие GlueFusion – парична касета за АТМ с вграден модул за унищожаване на банкнотите чрез лепило. При активиране, GlueFusion мигновено залепва всички отделни банкноти заедно, като оставя нищо друго освен безполезна, твърда хартия в вид на тухла. Ако някой се опита да отлепи една банкнота, тя незабавно ще се скъса на малки парченца. Приложеното лепило не може да бъде разтворено или премахнато по никакъв друг начин. Докато престъпниците обикновено са доста успешни в намирането на начини да изразходват (или „изперат“) омастилени банкноти, това няма да бъде възможно при залепени или разкъсани банкноти. Паричните средства са напълно безполезни, защото никой няма да приеме тухла от хартия или обикновени парчета като заплащане. Нито пък банкнотите ще могат да бъдат приети от автоматизирани платежни терминали, които все още масово приемат омастилени пари. GlueFusion лесно се инсталира във всеки днешен банкомат и е лесен за използване. Шансът за потребителска грешка е минимален и фалшивите активирания са почти невъзможни, независимо дали допълвате средства в касетите или сменяте самите касети. GlueFusion е обявен за безопасен за използване от инкасо компаниите, мениджъри по сигурността в банковата индустрия и независимата агенция за здраве и безопасност на труда Arbode Consultancy.

Виж повече